Flor de neu

Excursió al Pirineu de Lleida en busca de les poques poblacions conegudes a Catalunya de l’esquiva i mítica Flor de neu (Leontopodium alpinum), Edelweis en altres idiomes.  En principi hem de buscar un lloc d’alta muntanya i amb prats herbacis sobre substrat calcari. Be, si trobem el lloc, la flor no és tan esquiva, és molt visible i en podem trobar molts exemplars. Per suposat, MIRAR PERO NO TOCAR.

Tagged with: , ,
Posted in Flora

Mobles

Ja fa temps que estic fotografiant els mobles que integren l’esplèndid catàleg del taller/botiga L’ESTOC, ubicat al barri de Poblenou de Barcelona. Aquí teniu un recull del que em vaig trobant al llarg de les sessions fotogràfiques…

Tagged with: , ,
Posted in Reportatge

Targasona, Cerdanya

Ja fa uns mesos que em vaig quedar temporalment sense reflex digital. Feia més de 4 anys que no tocava la meva Nikon F70, arraconada al fons de l’armari, fins hi tot encara tenia un carret de diapositives a dins, ben segur caducat. No obstant, davant de la situació de quedar-me sense fotografiar el cap de setmana que pujàvem a la Cerdanya, vaig decidir-me a provar-ho. El resultat és el que veieu. Les fotografies no tenen retocs, solament alguns ajustaments de tons, enfoc i contrast. Crec que la película caducada li dona una mica de calidesa…

Fetes a Targasona, a la Cerdanya francesa, la primvara del 2013.

Tagged with: , ,
Posted in Reportatge

Boira i neu a Sant Maurici

Fotografies realitzades a l’entorn de l’estany de Sant Maurici i del camí del Portarró (3/1/2014). La boira i la neu ho dominaven tot…

Tagged with: , , , ,
Posted in Reportatge

Seleció 2013

He intentat fer una selecció de les millors fotos del 2013, o al menys, les que en tinc més bon record…

Tagged with:
Posted in Sin categoría

Tardor al Parc Natural de l’Alt Pirineu

Parc Natural de l’Alt Pirineu. Altes muntanyes, refugi d’espècies amenaçades, i uns paisatges modelats per segles d’activitat humana, constitueixen el parc natural més gran de Catalunya, a cavall de les comarques del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell.

Durant la tardor els colors del paisatge es transformen en unes tonalitats i varietats magnífiques. Diverses espècies arbòries en son responsables: trèmol (Populus tremula), bedoll (Betula pendula), freixe de fulla gran (Fraxinus excelsior),  roure de fulla gran (Quercus petraea), roure martinenc (Quercus pubescens), cirerer (Prunus avium), avellaner (Corylus avellana), erable (Acer platanoides), moixera (Sorbus aria), moixera de guilla (Sorbus aucuparia), noguera (Juglans regia),  salze blanc (Salix alba), til·ler (Tilia sp), faig (Fagus sylvatica), clop o pollancre (Populus nigra). Les següents fotografies, realitzades durant diferents sortides en els últims anys, pretenen ser-ne una mostra.

Tagged with: , ,
Posted in Flora, Reportatge

Vall del riu Unarre

Passejada per veure els colors tardorals de la Vall del riu Unarre, Parc Natural de l’Alt Pirineu. Fotografies fetes el 2/11/2013 en l’itinerari circular que connecta Cerbi, l’últim poble de la vall amb l’ermita de Sant Beado.

Bedolls i bàlecs a la vall d'UnarreMates de bàlec (Genista balansae) en primer terme  i bedolls (Betula pendula). Read more ›

Tagged with: , , , ,
Posted in Reportatge

Estany de Basturs

Els Estanys de Basturs es troben a la Conca de Tremp i representen un dels pocs exemples d’estanys càrstics existents al Pirineu català. L’altre cas és l’Estany de Montcortés, al Pallars Sobirà.

Aquesta zona humida, situada a pocs km a l’est de Tremp, és un bon punt per admirar un paisatge ple de biodiversitat. Clicant a la imatge podeu veure un recull fotogràfic de les meves sortides:

Estany de Basturs

Tagged with:
Posted in Reportatge

Mantis

Empusa pennata

Amb el nom de mantis o pregadéus ens referim a uns insectes fascinants de la família Mantidae, per bé que també ens podem referir a altres integrants d’altres famílies, totes elles englobades en l’Orde Mantodea.
Una de les característiques més peculiars d’aquest insectes és la postura d’espera quan caça, semblant a la d’una persona resant (Mantis vol dir profeta en grec). Observar-los en el seu medi natural pot ser una activitat hipnotitzant!
A continuació us presento a tres de les espècies més emblemàtiques que tenim a la Península Ibèrica. Totes les imatges han estat preses a la Conca de Tremp, amb condicions controlades. Cal dir que durant la tardor és quan aquests insectes son més fàcils de detectar, per be que el seu aspecte els fa passar desapercebuts.
Ameles spallanziana  Empusa pennata  Mantis religiosa

Amelles spallanzania                                   Empusa pennata                                        Mantis religiosa

Ameles spallanziana  Empusa pennata  Mantis religiosa

Més fotos a flickr

Tagged with: , , , ,
Posted in Fauna

Correfoc a Tremp

Jugant amb el foc en el correfoc de la Festa Major 2013 de Tremp

Tagged with: ,
Posted in Reportatge